Fietsen in Drenthe en Friesland

tussenstop op de fietsroute

Drenthe is al decennia lang een echte fietsprovincie, getuige ook de Drentse Fiets 4-Daagse. De provincie zet ook in op de ontwikkeling van het fietspaden netwerk en bijbehorende infra.

Nationale Parken

Een bijzonder fraai gebied om met de fiets te verkennen bevindt zich in Zuid-West Drenthe, aan de grens met Friesland. Van hieruit kunt u door hele diverse landschappen toeren en meerdere Nationale Parken aan doen.

Drents-Friese Wold

Allereerst bevindt u zich in dit grensgebied in Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Een gebied tussen Appelscha, Hoogersmilde, Diever, Vledder en Boijl.

Dwingelderveld

Ook een fietstocht naar Nationaal Park het Dwingelderveld is mogelijk. Dit ligt tussen Dwingeloo en Ruinen.

Weerribben - Wieden

Even ten zuiden ligt het Nationaal Park Weerribben - Wieden in de Kop van Overijssel.

Verder is de Lindevallei in Zuid-Oost Friesland een prachtig aangrenzend gebied en is Het Holtingerveld bij Havelte zeer de moeite waard.

Fietsroutes

Er zijn in de omgeving diverse fietsroutes met bordjes uitgezet, maar ook met (online)kaarten of GPS. Via Recreatieschap Drenthe, Drenthe.nl, Het Drents Landschap en Koloniën van Weldadigheid, is er veel informatie op te vragen.

Fietsknooppunten

Recreatieschap Drenthe heeft een netwerk van genummerde fietsknooppunten opgezet, met bijbehorende bewegwijzering. Hiermee is het ook mogelijk om uw eigen fietsroutes uit te zetten en toch gebruik te maken van de uitstekende infra voor fietsers. Hoeve De Werkhorst ligt halverwege de fietsknooppunten nr. 12 en 25, maar ook een doorsteek naar knooppunten nr. 17 en 24 behoort tot de mogelijkheden.

E-bike oplaadpunten

Met de groeiende populariteit van de elektrische fiets wordt het opladen van de fietsaccu niet vergeten. Bij Hoeve de Werkhorst kunt u, behalve uzelf opladen met koffie, thee of vruchtensap, in de tussentijd ook uw fiets aan de lader zetten. En als de fiets wat langer nodig heeft, nou dan neemt u het er zelf toch ook even van, met een lekker ambachtelijk stuk gebak!

MTB-routes

In de omgeving zijn veel onverharde wegen, wat natuurlijk uitnodigt om deze met de MTB te verkennen. Tevens is er een speciale vaste MTB-route in ontwikkeling. 

Drinkpauze en toiletstop

Startpunt

Hoeve De Werkhorst is prachtig gelegen tussen de bossen en de weilanden. Omdat het gratis parkeerruimte biedt en u uw auto niet geheel onbeheerd hoeft achter te laten, vormt het een uitstekend vertrekpunt voor uw fietstochten. Voor vertrek of bij terugkomst kunt u hier terecht voor koffie, thee, fris, zuivel, gebak en/of ijs.

Tussenstop en WC

Ook wanneer u elders op de fiets stapt, vormt onze gastvrije boerderij een mooi rustpunt om even te pauzeren en de zadelpijn te verlichten onder het genot van een kopje koffie of thee of andere verfrissing. Ook kunt u hier een sanitaire stop te plegen. Wij bieden met ons mindervaliden toilet (en mogelijke liggende verzorging) de best denkbare WC gelegenheid in de verre omgeving, want ook aan fietsliefhebbers met een zorgvraag is gedacht.